E nebunie. Toata lumea vorbeste despre marele update facut de Google (incepand cu 21.04.2015)  in algoritmul sau de returnare a rezultatelor.

Oameni care pana acum nici nu stiau ca au site acum se intreaba in ce mod ii afecteaza.

Nu imi mai apare site-ul pe Google? Ma penalizeaza chiar asa de tare? Nu putem sa facem repede ceva? Nu inteleg, cum nu mai e actual site-ul? Am facut un site modern, acum 7 ani…

Modificarile Google (incepand cu data de 21.04.2015) afecteaza doar rezultatele cautarilor efectuate pe dispozitivele mobile (telefoane mobile si tablete).

Pe scurt, toate site-urile optimizate pentru mobil (sunt responsive sau au varianta dedicata pentru mobil) au prioritate la afisare in fata site-urilor care nu au varianta pentru mobil.

Recunosti usor un site „bun pentru mobil” pentru ga Google afiseaza la cautarile de pe mobil eticheta „Mobile-friendly”. Vezi un exemplu mai jos.

mobile friendly

 

Ce poti face ca site-ul tau sa devina „Mobile-friendly”?

Google spune ca priveste un site ca fiind „Mobile-friendly” daca:

  1. Nu foloseste software de tip Flash
  2. Pentru citirea textului nu trebuie sa faci zoom
  3. Afiseaza continutul fara sa fie nevoie sa faci scroll orizontal sau zoom
  4. Afiseaza link-urile (sau butoanele) destul de departe unele de altele astfel incat sa fie usor de accesat, chiar si pentru cei cu degete groase… 😉

Daca vrei ca site-ul sau magazinul tau online sa ajunga din nou la intalnirea cu Google asigura-te ca indeplineste toate cele 4 criterii.

Daca ai nevoie de ajutor, da-mi un semn.

La cat mai multe intalniri pe Google,
Ionut

PS: Poti verifica rapid daca site-ul tau este „Mobile-friendly” direct la sursa…